Snehvide

lrdag 25. november kl. 14:00

Lørdag 25. og søndag 26. november 2017
begge dage kl. 14 og 17

Dronningen af Vesterland er guddommelig smuk, hvilket hendes magiske spejl trofast fortæller hende hver morgen. Dronningens datter, Snehvide, vil også gerne være smuk, og da spejlet en dag skifter mening og udnævner Snehvide til den smukkeste, tager handlingen fart.

Med sne

fredag 1. december kl. 19:30

TAG MED PÅ EN VISUEL OG SANSELIG TEATERREJSE IND I DEN DEMENTES HJERNE

Hvordan oplever et dement menneske virkeligheden? Hvordan oplever de pårørende det kaos, der følger med diagnosen? Med sne tager favntag med livet, når det bliver allersværest.
En far. En søn. En datter. En neurolog. Faderen får stillet en demensdiagnose og kastes ud på totalt ukendt grund, med børnene som magtesløse vidner. I kampen for at fastholde sit gamle jeg mødes han af stadig større forhindringer, efterhånden som hans liv overtages af den virkelighed, sygdommen skaber.
Henning Jensen er faderen, der knapt forstår, at han er syg, Maria Rossing og Peter Christoffersen, hans børn. Kirsten Olesen er neurologen, der inviterer på en rejse ind i det demente sind.
Med Med sne vender instruktør Thomas Bendixen tilbage til sine rødder som moderne danser og skaber en visuel og poetisk udfordrende forestilling.

I fornuftens land

tirsdag 9. januar kl. 19:30

Baseret på tekst og musik af Niels Hausgaard

Tirsdag 9. – fredag 12. januar 2018 kl. 19.30

I Fornuftens Land er et både musikalsk, poetisk og humorfyldt tidsbillede og portræt af danskerne og deres land. Gennem maleriske situationsbeskrivelser og skæve karakterer får du blandt andet et indblik i det hverdagsmenneske, som Niels Hausgaard så ofte drillende skildrer, dog altid med respekt og kærlighed.
I Fornuftens Land skaber et lille åndehul midt i et samfundsmæssigt uvejr med dystre fremtidsudsigter. Kort sagt ”en musikalsk humorfyldt pause fra hverdagen.”
Forestillingen finder blandt andet sin inspiration i den svenske filminstruktør Roy Anderssons billedunivers, som både Niels Hausgaard, Teatret Møllen og Vendsyssel Teater selv er meget fascineret af.

LA TRAVIATA

tirsdag 6. februar kl. 19:30

Den smukke og karismatiske prostituerede, Violetta Valéry fra Paris, står over for et skelsættende valg; penge eller kærlighed? Violetta vælger kærligheden og forelsker sig i sin unge beundrer, Alfredo Germont, men beslutningen viser sig at få frygtelige konsekvenser…
Verdis mesterværk, La Traviata, er en af de smukkeste operaer, der nogensinde er skrevet og Violetta Valéry en af de største heltinder.
Den Jyske Operas nye produktion af La Traviata instrueres af tyske Lothar Krause. Sammen med dirigent Tecwyn Evans står han for at bringe det smukke og intense drama til live på scenen. Scenograf og kostumedesigner på forestillingen er Annette Mahlendorf. Lothar Krause og Annette Mahlendorf er tilknyttet Teater Hof i Tyskland og har lavet forestillinger sammen, blandt andet La Traviata på Theater Hof. Tecwyn Evans er allerede et kendt ansigt på Den Jyske Opera: I 2016 dirigerede han på Madame Butterfly-turneen, og i foråret 2017 dirigerede han 70 års opera-turneen.

Prædikerens bog

tirsdag 20. februar kl. 19:30

Prædikerens bog består af 12 musikalske værker inspireret af de 12 kapitler i Prædikerens Bog fra Det Gamle Testamente. Teksterne er blevet til monologer, dialoger, sange og musik og fungerer som en forestilling til fordybelse og andagt. Det er moderne bønner, som inviterer til indsigt og sjælefred.
Prædikeren har ry for at være en negativ sortseer, som dystert proklamerer, at alt hvad vi gør er nytteløs jagen efter vind, og at alt under solen er tomhed. Uanset hvor meget vi kæmper for at få rigdom, magt og evig ungdom, ender vi under jorden med identiske knogler og ben. Men måske har hans budskaber et dybere budskab til os om at nyde livet, mens vi har det?
Sangene fremføres af bandet Mongotube og Lotte Arnsbjerg og Baard Owe. Baard Owe benytter sig af uddrag af de originale tekster iscenesat som prædikeren selv, og Lotte Arnsbjerg spiller visdommen. Malthe Claudio Lind er scenograf og instruktør.

De lystige koner

torsdag 1. marts kl. 19:30

Kvinderne fører an i løjerne, for de vil ha’ deres vilje, og alle bedrager alle i De lystige koner. Mette Horn og Camilla Bendix spiller fruerne Fjord og Pagh; et par saftige borgerkoner i deres bedste alder. De formelig strutter af liv og lyst, mens deres ægtemænd, spillet af Jesper Asholt og Kristian Halken, er en smule vindtørre. Så da den adelige levemand Falstaff, i Tom Jensens skikkelse, gør kur til dem begge på en gang, kribler det i dem.
Falstaff er godt nok både afdanket og forarmet, men har stadig en vis charme i behold, som han selv nærer stor tiltro til. Under dække af at være fornærmede over Falstaffs skamløse tilnærmelser, udsætter konerne ham for den ene morsomme og latterlige lærestreg efter den anden. De får god hjælp af den ivrige koblerske, madam Rap (Lisbeth Gajhede), som også bestyrer intrigerne omkring komediens unge par, fru Paghs datter og en række mere eller mindre umulige og tåbelige bejlere.
Komediens mænd og koner har modsatrettede interesser, og de drifti

Indenfor murene

sndag 11. marts kl. 19:30

Indenfor Murene er en af de store danske klassikere med en handling og konflikt der rammer direkte ned i vores tid. ”Vi gamle vil ét, men de unge vil noget andet,” som den jødiske
mor Fru Levin siger så forsonende. For Hr. Levin er det noget andet; det skal være, som det altid har været. Han holder fast i traditioner og religion, men hvad hjælper det, når de unge vil
forandring, rive murene ned, åbne op for hinanden og mødes i kærlighed..? Om man er jøde eller kristen er for dem ikke det vigtigste.
Hele fundamentet for den gamle Hr. Levins livsanskuelse får et grundstød, da hans elskede datter Esther forlover sig med en kristen – og så oven i købet en søn af hans dødsfjende. Livet
indenfor murene står for fald, tolerancen må vinde over forstokketheden for ”størst af alt er kærligheden.”

Inden jeg fylder 67

onsdag 14. marts kl. 19:30

Inden Jeg Fylder 67 handler om 66 årige Jane, der tager kampen op mod fordomme, om hvad man må og ikke må i hendes alder. Jane har en mission. Efter 30 år med fokus på karrieren og et noget tørlagt sexliv, har hun kastet sig ud på datingmarkedet. Det er tid til en rusketur – inden det er for sent.
Det er en smuk menneskelig historie om, at når man handler på noget, man længes efter, og rækker ud efter det, så får man måske noget helt andet og uventet bedre oveni. Inden Jeg fylder 67 er lige så aktuel og morsom for mænd som for kvinder.
Kirsten Lehfeldt, et fyrværkeri af kvindelig komik, tager os på en svimlende rundtur i de kvinders univers, der står ved indgangen til deres tredje alder. Med festlig saft og kraft fortæller hun os om sine erfaringer, både som uerfaren annonceskribent under ”Personlige” og om uopfyldte ønsker om nærhed, ømhed og fællesskab – efter man er blevet usynlig og gråhåret!
Hun får følgeskab af dansk teaters Grand Old Men – Stig Hoffmeyer og Troels II Munk, so

Dragen Kjetil

sndag 25. marts kl. 15:00

En ildsprudlende musikalsk oplevelse
Familieforestilling

På en ø, langt ude i Atlanterhavet, findes der en lille drage, som har en hemmelighed. Seks drager, en troldmand, to dukker og fire musikere, inviterer små og store børn med på en ildsprudlende musikalsk oplevelse, fuld af eventyr og magi.
En opera i børnehøjde med kunstnere fra Det Kongelige Teater. Musikken er komponeret af Andy Pape, en af vores tids kendte operakomponister. Operaen vil begejstre alle med et barnligt sind.
Frit efter bøgerne om Kjetil og hans venner.

Den glade enke

torsdag 19. april kl. 19:30

Den glade enke er nok den mest populære operette overhovedet. Hvem kender ikke Maxim, Viljaen, Pavillonen, Grisettesangen – og ikke mindst valsen til sidst?
Den lille stat, Pontevedro, står til at miste ombejlede Hanna Glawaris mange millioner, skulle hun gifte sig med en pariser. Den gamle Baron Zeta sætter sin lid til Gesandtskabssekretær Danilo, hvis motto dog er: forelsk dig tit, forlov dig sjældent, gift dig aldrig!
Lehárs værk har alt, hvad man forbinder med den uimodståelige genre – og en helstøbt aften i teatret.