Tørskoet

tirsdag 2. april kl. 19:30

Grådkvalte funktionærer udtaler på tv, at de er blevet tvangsforflyttet til provinsen. Politikerne råber, at Danmark knækker midt over.

Fordommene tårner sig op, men Iben og hendes datter vælger dog at flytte med styrelsen fra Nørrebro i København til en mindre by i provinsen. De skal sige farvel til en lille lejlighed, cafeen lige om hjørnet, egen selvforståelse og cool storby. Og goddag til hus, have og et nyt liv på landet.

Vi følger Ibens første år, hvor ord som grødbar, havnebus og myldretid mister deres betydning, og nye realiteter som reservedunk, skolebus og høns får plads.

I Tørskoet får selvgodheden og københavneriet et tiltrængt eftersyn og et los bagi, ligesom provinsens mindreværd og stillestående storbyefterligninger bliver samlet op.

Musicalen EVITA

torsdag 4. april kl. 19:30

Fra 4. – 27. april 2019 kl.19.30

Oplev den dramatiske fortælling om den karismatiske og ikoniske Eva Perons rejse fra et liv i yderste fattigdom til en plads i overklassens rampelys, da hun som kun 27-årig bliver Argentinas førstedame.

Evita forførte en hel nation, og blev én af verdens mest magtfulde kvinder i sin tid. Elsket af underklassen og foragtet af overklassen indtil hun i en alder af kun 33 år dør af kræft.

Musicalen, som har tekst af Tim Rice og er komponeret af Andrew Lloyd Webber, byder på en række uforglemmelige sange som bl.a. ”Don’t Cry For Me Argentina”, ”Another Suitcase In Another Hall” og ”High Flying Adored”.

Kurt og Kirsten

torsdag 25. april kl. 19:30

Kurt og Kirsten er lykkelige. De falder på knæ for hinanden og lover hinanden højt og helligt at blive skilt efter 30 års ægteskab. De er enige om beslutningen. Boet skal deles og ringene returneres – og så skal de have taget et skilsmissebillede.

Men kan man overhovedet forlade hinanden efter 30 års samliv? Er der noget, der hedder lykkelige skilsmisser? Og kan man blive skilt for at genoplive ægteskabet?

Forestillingen Kurt og Kirsten har både tragedie og absurd komedie i sig og handler om kærlighed på godt og på ondt – og om at opdage hinanden påny.

Flagermusen

torsdag 2. maj kl. 19:30

OperetteKompagniet vender tilbage til Herning. Denne gang tager de sig kærligt af den populære operette Flagermusen, hvor den ene skønne melodi efter den anden serveres på et fad – lige til at nynne med på.

Den melankolske, små-pimpende Rosalinde og den travle, fraværende Eisensteins ægteskab sejler, deres stuepige Adele lyver sig fri for at smutte til bal i en af fruens fineste rober, vennen af huset Dr. Falke pønser kun på hævn over en hændelse for år tilbage, den gale italienske sanger Alfred gaber konstant op ude i baggården, og fængselsbetjenten Frank arresterer den forkerte! Men så lægger Prins Orlofsky festsal til et ordentligt stemningsskifte – og opklaringen af de forskellige intriger kan gå i gang.

Strauss d. Yngres Flagermusen er den med verdens vel nok bedste ouverture, den storslåede ”Csárdás,” hvor vores heltinde for alvor træder i karakter – det er den med ”Urduetten,” den berømte ”Champagnesang,” ”Min Hr. Marquis,” ”Brødresmå og Søstresmå,” og så er det den med ”

Mød mig på Cassiopeia

tirsdag 14. maj kl. 19:30

I den kendte og elskede operette-komedie vikles Olympens guder og teatrets folk ind i hinanden og svøbes i både romantik og stjernestøv. Komponisten Berger har svært ved at finde inspiration til at færdiggøre sin seneste musical, da han får kærkommen hjælp fra musikkens muse.

Musikkens muse gjorde det også godt, da Kai Normann Andersen komponerede sangene til Mød mig på Cassiopeia: Mange kan nynne med, når den enlige lille muse, har det sværer‘ end man tror; når den erotiske tante og selveste Zeus opfordrer til at gå ud og gå en tur; når der flyves med ud i det himmelblå; når det forelskede par tager den allersidste dans, før de går hjem; og når hele byen sang, da Titina gik til bal.

Mød mig på Cassiopeia klinger af sjæler efter sjæler og hit efter hit, som får eroterne til at flagre på scenen, og – hvem ved – måske også temperaturen til at stige og latteren til at gjalde i salen.