Katolsk eller Luthersk!

Et reformationsspil i anledning af 500-året for Reformationen

En stormfuld efterårsaften i 1550 banker det på porten på Kalundborg Slot, hvor den afsatte Christian II fra 1549 har siddet som livstidsfange. Ind træder Peder Palladius, den første protestantiske biskop over Sjællands Stift, hvis ærinde det er at overbringe et frisk eksemplar af den netop færdiggjorte første komplette bibel på dansk.
Søster Anna, en ung kvinde fra det stadig katolske Maribo Kloster, er samtidig på besøg hos sin onkel, lensmanden på Kalundborg Slot, Knud Gyldenstierne, der i sin tid blev anklaget for medvirken til Dyvekes død (Chr. II’s elskerinde). Under onklens korte bortrejse til hovedstaden er Anna imidlertid blevet sat til at ”se efter” og opvarte ekskongen.
Sten Kaalø har skrevet et fremragende nyt skuespil her til 500-året for Luthers reformation, hvor hele kirkekampen og borgerkrigen op til reformationen i Danmark (1536) udfolder sig. Den Danske Skueplads har tidligere opført skuespil i kirkerummet (Kaj Munk). Der er tale om et nyskrevet skuespil, som på fornemste vis opruller en af de mest dramatiske perioder i
danmarkshistorien.
Katolsk eller Luthersk! er et vægtigt skuespil, der taler til alle generationer. Iscenesættelsen er lagt i hænderne på dansk teaters grand old man,instruktøren Kaspar Rostrup.

Dramatiker: Sten Kaalø
Iscenesættelse: Kaspar Rostrup
Scenograf: John Lindskov
Musik og lydscenografi: Fuzzy
Medvirkende: Henrik Larsen, Marie Kristine Marschner, Christian Steffensen
Produktion: Den Danske Skueplads
Spillested: Herning Valgmenighedskirke, H.C. Ørsteds Vej 27, Herning

Løssalgspris: kr. 185,-
Abonnementspris: kr. 160,-

torsdag 9. november kl. 19:30

ABONNEMENT