Piraterne fra Penzance

Svinger træbenet og går planken ud

Gilbert & Sullivans uforglemmelige operette Piraterne fra Penzance er et overflødighedshorn af sentimentale sørøvere, bøvede betjente, dejlige damer, tunghøre tanter, flotte fyre og gamle generaler. I Figaros og Den Ny Operas version har operetten fået en gevaldig tur i vridemaskinen, men der vil stadig være solide spor tilbage af originalen – og når Figaros tilsætter sin sædvanlige komik til Gilbert & Sullivans i forvejen humørfyldte forestilling, er der garanti for en morsom aften i teatret.
Historien er, som altid hos Gilbert & Sullivan, absurd og fjollet: Den unge Frederik er sat i lære hos en flok blodtørstige pirater, der dog ikke er mere blodtørstige end, at de af princip aldrig plyndrer forældreløse. Frederik kan først blive en fri mand, når han fylder 21 – desværre er han født i skudår den 29. februar og må derfor vente, til han er 84. Men da han møder en generalmajor og dennes mange døtre, falder han pladask for den skønne Mabel.
Samtlige roller varetages af ”vores egen” sopran Lisbeth Kjærulff, baryton Hans Dueholm og den nytilkomne skuespiller, sanger og entertainer Rasmus Krogsgaard. Orkestret er Figaros faste husorkester OneBigMan Symphony Orchestra i skikkelse af pianist m.m. Allan Dahl Hansen.

Manuskript: Gilbert & Sullivan
Instruktør: Hans Dueholm, Lisbeth Kjærullf
Kostumedesigner: Nathalie Meldgaard
Medvirkende: Lisbeth Kjærullf, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard, Allan Dahl Hansen
Producent: Den Ny Opera
Co-producent: Figaros
Spillested: MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning

Løssalgspris: kr. 225,-
Abonnementspris: kr. 175,-

onsdag 11. oktober kl. 19:30

ABONNEMENT