Nyhedsbrev - Tosca

Herning Teaters målsætning er at arrangere et bredt repertoire omfattende alle teatrets genrer. Vores næste forestilling er således en opera.

Tosca – Fra Rom til Herning

Der er mange spændende samtaler, som kan følge efter oplevelsen af ”Tosca”, en Puccini-opera.

  • Hvordan kan man gennem musik beskrive en person?
  • Hvilke aktuelle problemstillinger kunne danne udgangspunkt for en nutidig opsætning af Tosca?
  • Hvilken betydning har korruption og magtmisbrug på vores liv?
  • Hvordan vil vi vælge at reagere, hvis vi var Tosca?

”Tosca” er en ægte klassiker, som kan opleves i Herning Teater onsdag den 30. november kl. 19.30.

Der er gratis introduktion kl. 18.30
til kammerudgaven af Tosca. Vi bliver præsenteret for handlingen med helte, skurke, nogen at elske og nogen at hade. Det er et ægte drama, vi stadig kan nyde – og lære af.

Om Tosca

”Puccinis operaer præsenterer publikum for situationer, hvor mennesker handler i deres følelsers vold – på både godt og ondt.
Både i sine musikalske penselstrøg og i sit valg af historier dyrker han det smægtende og hjerteskærende. Han synes at have en forkærlighed for lidende kvinder. I en stor del af hans værker (Manon Lescaut, La Boheme, Tosca, Madame Butterfly, Turandot etc.) fortælles historier om lidende og ofrende kvindeskikkelser – kvinder, der dør af sygdom eller ved drab, eller som ofrer sig selv og dør for egen hånd.

Puccini var selv meget glad for kvinder. Han levede – som datidens libertiner – med mange kvindebekendtskaber og hurtige biler, og det siges, at hans kone syede hvidløgsfed ind i hans tøj for at holde hans kvindelige beundrere på afstand.

Men i samtiden lå også en stor interesse for menneskets psykologiske landskab, og Puccini var tydeligvis inspireret af det psykologiske og ofte erotiske spil mellem helt og heltinde. Kvinden var en trussel mod “den rationelle (mande)verden” og måtte dø for at opretholde den kønslige balance. Ofte – som i Tosca – er det ikke det psykologisk erotiske spil, der er værkets handlingsmæssige omdrejningspunkt; men de forskellige handlinger – i Tosca den tragiske historie om to elskende, hvis skæbne besegles af en korrupt embedsmands magtmisbrug – kædet sammen af den musikalske fremstilling af jalousi, uretfærdighed og seksuel lyst og begær. ”

Kilde: http://www.skoletjenesten.dk/

 

Med venlig hilsen Herning Teater

 Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig hos Herningteater.dk. Vi tager forbehold for fejl i informationerne i dette nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev? Klik her for at afmelde.