Pressemeddelses La Traviata

La Traviata - Verdis smukke mesterværk

 

Herning Teater har inviteret Den Jyske Opera til byen tirsdag 6. februar med Verdis mesterværk, La Traviata - en af de smukkeste operaer, der nogensinde er skrevet.

Den smukke og karismatiske prostituerede, Violetta Valéry fra Paris, står over for et skelsættende valg; penge eller kærlighed? Violetta vælger kærligheden og sin unge beundrer, Alfredo Germont, men beslutningen viser sig at få frygtelige konsekvenser…

Musikken i Verdis mesterværk er medrivende og følelsesladet og spænder fra intime ensembler til fuldt orkester. De lange balkjoler er inspireret af 1930’erne og kan nydes i stort anlagte scener med overdådige fester og en perlerække af smukke arier og kor. Berømt er fx den sprudlende drikkevise Brindisi og arie Di provenza del mar, kendt på dansk som ”Kom hjem, kom hjem”.

Den Jyske Operas nye produktion af La Traviata instrueres af Lothar Krause. Sammen med dirigent Tecwyn Evans står han for at bringe det smukke og intense drama til live på scenen. Scenograf og kostumedesigner på forestillingen er Annette Mahlendorf. Lothar Krause og Annette Mahlendorf er tilknyttet Teater Hof i Tyskland. Tecwyn Evans er allerede et kendt ansigt på Den Jyske Opera: I 2016 dirigerede han på Madama Butterfly-turnéen, og i 2017 dirigerede han 70 års operaturneen.

Tecwyn Evans står for den musikalske ledelse: ”Musikken passer perfekt til operaens heltinde, Violetta, og hendes hjerteskærende historie. Partituret indeholder en overflod af uforglemmelige melodier, som gennemstrømmes af stemning og drama. Verdi foretrækker intimitet og klarhed frem for ekstra fyld, og hans opmærksomhed på dramatiske musikalske detaljer driver historien frem mod dens tragiske slutning,” slutter Tecwyn Evans.

Instruktør Lothar Krause: ”Verdi har skrevet La Traviata i 1853. Vi har valgt at føre historien frem til 1930’erne i et luksuriøst og dekadent Paris. Bag facaden viser Verdi mennesket Violetta. En kvinde, som ofrer sig, som elsker og som har brug for kærligheden og alligevel tænker, at sand kærlighed ikke tilkommer hende,” fortæller Lothar Krause.

 

La Traviata opføres tirsdag 6. februar kl. 19.30

i MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning.

Opføres på italiensk med danske overtekster. Gratis introduktion kl. 18.30

 

Musik: Giuseppe Verdi, uropført 6. marts 1853 i Venedig

Dirigent: Tecwyn Evans

Orkester: Aarhus Symfoniorkester

Instruktør: Lothar Krause

Scenograf og kostumedesigner: Annette Mahlendorf

Medvirkende: Elin Pritchard (Violetta), Adam Frandsen (Alfredo Germont), Fabio Previati (Giorgio Germont) samt Den Jyske Operas Kor

Producent: Den Jyske Opera

 

 

 

Yderligere oplysninger, kontakt Herning Teater: herningteater@mail.dk

 Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig hos Herningteater.dk. Vi tager forbehold for fejl i informationerne i dette nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev? Klik her for at afmelde.