Pressemeddelelse De lystige koner

Lystige koner strutter af liv, lyst og løjer

 

Kvinderne fører an i løjerne, for de vil have deres vilje – og alle bedrager alle i komedien De lystige koner, som Herning Teater lader tæppet gå for torsdag 1. marts.

De lystige koner af William Shakespeare blev skrevet i 1500-tallet. I Folketeatrets version – der kommer til Herning den 1. marts – er løjerne flyttet et par hundrede år frem til det vilde west. Her er kvinder kvinder med stort K, og mænd drikker whiskey til frokost.

 

Instruktør Frede Gulbrandsen fortæller:

- Originalt udspiller historien sig i byen Windsor, som på den tid er en lille by uden for London, hvor alle kender alle. Byen i sig selv kan godt ligne en småborgerlig by af i dag. Plottet spindes rundt om den pensionerede general John Falstaff og hans ønske om at franarre to ædle borgerfruer deres mænds penge. Fruerne får nys om dette og beslutter sig for at narre narren. Det bliver ekstra sjovt i det øjeblik, at deres jaloux og forsmåede ægtemænd ufrivilligt bliver indblandet i løjerne. For at intrigen skal fungere optimalt, er det vigtigt, at handlingen udspiller sig i et miljø med en meget traditionel og stereotyp rollefordeling mellem mænd og kvinder. Derfor har vi valgt at lægge handlingen til en western-by.

 

Mette Horn og Camilla Bendix spiller fruerne Fjord og Pagh; et par saftige borgerkoner i deres bedste alder. De formelig strutter af liv og lyst, mens deres ægtemænd, spillet af Jesper Asholt og Kristian Halken, er en smule vindtørre. Så da den adelige levemand Falstaff, i Tom Jensens skikkelse, gør kur til dem begge på én gang, kribler det i dem. Falstaff er godt nok både afdanket og forarmet, men har stadig en vis charme i behold, som han selv nærer stor tiltro til.

Under dække af at være fornærmede over, at Falstaff så skamløst forsøger sig hos dem begge, udsætter konerne ham for den ene morsomme og latterlige lærestreg efter den anden. De får god hjælp af den ivrige koblerske, Madam Rap (Lisbeth Gajhede), som også bestyrer intrigerne omkring komediens unge par, fru Paghs datter (Sarah Juel Werner) og en række mere eller mindre umulige og tåbelige bejlere.

De ældres beregnende kærlighedsintriger flettes sammen med kampen for, at den unge, uskyldige kærlighed skal sejre. Komediens mænd og koner har modsatrettede interesser, og de driftige koner sætter gang i løjer, der skal sikre, at kvinderne får deres vilje til slut. Så kan mændene lære det, kan de!

 

De lystige koner opføres torsdag 1. marts kl. 19.30

i MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning.

 

Medvirkende: Tom Jensen, Mette Horn, Camilla Bendix, Jesper Asholt, Kristian Halken, Lisbeth Gajhede, Asger Reher, Søren Hauch-Fausbøll, Sarah Juel Werner, Niclas Vessel Kølpin, Jesper Riefensthal, Jakob Højlev Jørgensen, Thomas Diepeveen, Emil Blak Olsen

 

Manuskript: William Shakespeare (De lystige koner fra Windsor)

Oversættelse: Niels Brunse

Bearbejdelse: Frede Gulbrandsen, Ninette Mulvad

Instruktør: Frede Gulbrandsen

Scenograf: Camilla Bjørnvad

Koreograf: Tine Salling

Producent: Folketeatret

  

Yderligere oplysninger, kontakt Herning Teater: herningteater@mail.dk

 Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig hos Herningteater.dk. Vi tager forbehold for fejl i informationerne i dette nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev? Klik her for at afmelde.